Starta webbutik inom husdjur

Vad bör man egentligen tänka på när man startar en webbutik, något specifikt när det handlar om djur och husdjur?

Tänkte dela med mig av mina erfarenheter angående startandet av min webbutik som vi kan kalla husdjur.se eller liknande. Namnet spelar mindre roll.

Det jag dock underskattade va hur svårt det va att få trafik till min webbplats. Jag kunde utan problem med hjälp av olika tjänster på nätet starta igång min egen butik med betallösning som passade. Detta är det minsta problemet, men när man förväntar sig få in kunderna det är där det började bli klurigt.

Om vi exempelvis säger att jag sålde fågelburar på nätet så vill jag ju ranka bra på just fågelburar. Jag byggde då lite olika webbplatser som jämför fågelburar och länkade dessa sedan till min egna webbplats för att på så sätt kunna hamna bättre i google.

Men det visade sig vara svårare än jag kunnat ana. Valde då att plocka in en SEO konsult som hjälpte mig att optimera webbplatsen mot just fågelburar och detta visade sig vara mer effektivt än själva länkarna mot fågelburar.

Men det jag kom fram till vara mest effektivt och som jag tror många måste börja med innan man skapat sig ett bra varumärke är marknadsföringen.

Jag skapade effektiva annonser både i google och på facebook och på alla andra tänkbara ställen för att få in trafiken på webbplatsen. De som ska besöka min sidan ska vara intresserade av att köpa en fågelbur för att konvertera så bra som möjligt.

Ja la 100% av inkomsterna på just marknadsföring enbart för att skapa mig ett namn, detta gjorde även att jag fick mer organisk trafik då jag hittat många nöjda kunder som återkommer.

Viktigast av allt är nog ändå tålamod. Det tar längre tid än man kan ana att starta upp en framgångsrik webbutik.