Spara pengar genom att leasa företagsbilen

En av de stora fördelarna med att leasa bil är att du slipper ha kapital bundet i bilen utan istället kan använda det i verksamheten. När du köper en bil kontant eller på avbetalning så är momsen inte heller avdragsgill vilket däremot månadshyran på en leasad bil är. Leasinghyran är dessutom fullt avdragsgill mot din verksamhets resultat.

När du leasar en bil får du nöjet att köra en ny och säker bil utan att göra en stor investering. Det innebär att företagets kapital kan användas i verksamheten istället för att bindas i bilen. Utöver det slipper du även belasta företagets balansräkning med ett bilköp. Dina nyckeltal kommer förbättras eftersom företaget inte står som ägare. Avbetalningar och köp belastar däremot balansräkningen, då ägaren är företaget och de skattemässiga avskrivningarna måste göras.

Idag finns det många aktörer som specialiserat sig på att leasa bilar till företag. Att hitta rätt i den djungeln är inte lätt. För att underlätta i sökandet efter rätt avtal och rätt bil kan man ta hjälp av en förmedlingssida som specialiserat sig på just leasing. Leasabil24.se är ett av dessa företag som har tagit fram en plattform för att hjälpa dig att komma i kontakt med de aktörer på marknaden som kan ge dig det bästa erbjudandet.

När du väl fått de olika offerterna till din mejl så kan du i lugn och ro jämföra de olika alternativen och se vad som passar dig och dina anställda bäst. Vilken storlek på bil och lastutrymme din verksamhet kräver bör du ha kollat upp innan du bestämmer dig. Läs även det finstilta noga då det kan förekomma stora skillnader vilka kan spela roll i slutänden. Saker som försäkringar, service, däck och däckbyten är detaljer som kan vara olika hos de olika företagen och som kan påverka dig i slutänden.