Affärsänglar

Du som nyföretagare är ofta i behov av kapital för att kunna sjösätta dinangel-24996_1280 affärsidé eller för att kunna expandera ett nystartat företag. Det här är ett av de allra största hindren som möter nya företagare; från det offentliga finns inte mycket bidrag att hämta och banken säger ofta nej. Så vad göra? Räddningen kan stavas affärsängel. En affärsängel är en person med stor kunskap i att driva företag. Affärsängeln har också ett omfattande kontaktnätverk, ett stort engagemang och gott om kapital att satsa på nya, lovande affärsidéer. Kort sagt kan man säga att affärsängeln förenar både hjärta, hjärna och plånbok. Denne vill dock självfallet också få tillbaka på sin investering och sitt arbete i företaget.

Hur hittar jag en affärsängel?puzzle-308908_1280

Det finns numera ett flertal nätverk med affärsänglar. Dessa nätverk har som uppgift att föra dig som nyföretagare samman med en affärsängel. Det hjälper även till med rådgivning. Du kan bland annat komma i kontakt med affärsängels-nätverk via CONNECT Sverige.

Hur lyckas jag övertyga affärsängeln att satsa på mitt företag?

Affärsänglar tittar brett på din företagsidé, ditt engagemang och din finansiering. Alla dessa bitar bör ha hög trovärdighet för att en affärAmerican_roulette_wheel_layoutsängel ska vara redo att investera. Ingen kommer tyvärr göra det av ren godhet, då dessa personer riskerar sitt eget kapital på din dröm. Du måste helt enkelt övertyga affärsängeln om din idé och dess potential. Se till att ha ordning på allt som rör ditt företag från budget till tillgångar till andra tänkbara investerare. Förbered dig ordentligt inför ert första möte så att du känner dig lugn och trygg. Det är som alltid väldigt viktigt att göra ett gott första intryck.